Grotere tekst

Kleinere tekst

Reset tekstgrootte

  Contactgegevens

  Rijksstraatweg 236

  2022 DJ - Haarlem

  Tel. 023 - 533 24 33

  E-mail onze praktijk

  Openingstijden

 

  Online afspraak maken?
Vul het on-line formulier in en wij nemen spoedig contact met u op voor het maken van een definitieve afspraak

 

  Online vraag stellen?
Stel uw vraag on-line! Wij zullen spoedig antwoorden.

 

  Zoeken

alleen binnen deze site.
 .

 

Wat vergoedt de verzekeraar?

 

Wat betaalt u uiteindelijk zelf?

Door de verschillende vergoedingen per zorgverzekeraar raden wij elke patiënt aan om met onze offerte voor behandeling (= behandelplan) bij de eigen zorgverzekeraar op te vragen wat de vergoeding zal zijn vanuit de basisverzekering en de eventueel door u afgesloten aanvullende verzekering.

 

 

In het algemeen geldt voor basisverzekerden:


Bij een nieuwe volledige prothese boven, onder of boven & onder:

  • Standaard een vergoeding van 75% van de totale kosten. De eigen bijdrage bedraagt 25% van de totale kosten. De eigen bijdrage kan gedeeltelijk tot geheel vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering. Dit is verschillend per aanvullende verzekering.Let op: zie opmerking over eigen risico!

 

Bij een nieuwe partiële/ frameprothese:

  • De kosten van een partiële prothese of frameprothese vallen niet onder de basisverzekering. Deze kosten zijn particuliere kosten. De kosten hiervan kunnen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering. Dit is verschillend per aanvullende verzekering.

 

Bij een nieuwe implantaat prothese:

  • Wij hebben met de meeste zorgverzekeraars een overeenkomst  afgesloten.  Door de diversiteit aan polissen en zeer verschillende polisvoorwaarden is hier niet direct een helder antwoord op te geven. Laat u zich hierover informeren. 
 

Opmerking eigen risico

In 2020 bedraagt het wettelijk vastgesteld eigen risico € 385,-. Bij alle bovengenoemde vergoedingen voor tandprothetische zorg vanuit de basisverzekering worden deze ten laste gelegd van het wettelijk eigen risico. Daarnaast kan uw wettelijk eigen risico verhoogd zijn in ruil voor een lagere basispremie.

 

Reparatie

  • Volledige prothese:

een vergoeding vanuit de basisverzekering van 90%. Eigen bijdrage bedraagt 10%. Let op: zie opmerking over eigen risico!

  • Partiële prothese:

wordt alleen geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit een aanvullende (tandarts)verzekering.

  • Implantaat prothese:

wordt voor een groot deel uit de basisverzekering vergoed. Laat u zich hierover imformeren.. Let op: zie opmerking over eigen risico!

 

Rebasing

  • Volledige prothese:

een vergoeding vanuit de basisverzekering van 90%. Eigen bijdrage bedraagt 10%. Let op: zie opmerking over eigen risico!

  • Partiële prothese:

wordt alleen geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit een aanvullende (tandarts)verzekering.

  • Implantaat prothese:

wordt voor een groot deel uit de basisverzekering verrgoed. Laat u zich hierover informeren., Let op: zie opmerking over eigen risico!

 


Wilt u de polisvoorwaarden van uw huidige verzekering eens bekijken? Klik hier voor een overzicht van de zorgverzekeraars in Nederland.

.